Hitta ditt förbund

Medlemskap i ett fackförbund är som en försäkring – det utgör ett skydd för framtiden. Medlemskapet ger många användbara och värdefulla fördelar. Gå med redan som studerande!


Akava är en centralorganisation bestående av 35 medlemsförbund, som tillsammans samlar över en halv miljon högutbildade. Man kan ansluta sig till ett Akavaförbund utgående från studieområde, examen eller yrke. Denna söktjänst guidar dig och hjälper dig att hitta det medlemsförbund som passar dig bäst.Så här använder du söktjänsten

Så här använder du söktjänsten

Du kan söka information på tre olika sätt: utifrån utbildningsområde, examen eller yrkesbeteckning.

Om du vill söka utifrån utbildning, välj först utbildningsnivån genom att klicka på antingen Universitet eller Yrkeshögskola. Välj ditt utbildningsområde ur rullgardinsmenyn. Söktjänsten visar förbundsalternativen som en lista. Dessutom får du information om branschen.

Genom att söka på examen kan du se vilka olika yrken och yrkesbeteckningar som förekommer i anslutning till olika examina.  Klicka på den lilla pilen för att öppna rullgardinsmenyn Sök på examen och välj den examen som intresserar dig.

En sökning på yrkesbeteckning ger information om de olika beteckningarna, bl.a. om arbetsplatser, uppgifter, sysselsättning och lönenivå. Skriv in den yrkesbeteckning som intresserar dig i rutan Sök på yrkesbeteckning, så får du närmare information.


Välj utbildningsområde

Sök enligt utbildningsområde

Sökresultat - Förbund

Precisera sökningen